Dokunmanın gücü hakkında bilgi edinin

Dokunmanın gücünü ve bunun çocukluktan yetişkinliğe kadar hayatımız üzerindeki etkisini keşfedin.

Dokunmanın gücü - bilimi anlama

Dokunma, cilt derinliğinden daha fazlasını sunar - nöronları kullanarak vücut üzerinden mesaj göndermek için dokunma reseptörleriyle etkileşime girer.
çocukluk-gelişimi

Güven hissi

Dokunma hissi, kolaylıkla günlük rutinin bir parçası haline getirilebilir. Dokunma ve yakınlık güven yaratır - ve bunlar çocuk gelişimi için çok önemlidir. Dokunma hissinin önemi, NIVEA Creme'in nazik bir şekilde uygulamasıyla kombine edilebilir.
 

Dokunma hissi gerçekten nasıl çalışıyor?

Vücudunuzda cildin altında yaklaşık 5 milyon dokunma reseptörü vardır. Acı, dokunma, sıcaklık ya da basınç hissettiğinizde, bu reseptörler nöronlara elektrik sinyalleri gönderir ve bu sinyaller sonrasında omurga üzerinden beyne iletilir. 

Bu reseptörlerin temel görevi vücudu korumaktır. Örneğin, reseptörler acı çektiğinize veya çok soğuk olduğuna dair bir sinyal gönderirse, beyin uygun bir reaksiyon ile tepki verir. Bu, acıdan kaçmak veya soğuğa tepki olarak titremek olabilir.
Dengeyi sağlamak ve stresi hafifletmek

Dengeyi sağlamak ve stresi hafifletmek

Araştırmalar, daha fazla fiziksel temas ile büyüyen çocukların daha dengeli olduğunu ve strese daha az duyarlı olduğunu gösteriyor. Dokunma, çocukların kişiliklerinin ve sosyal becerilerinin gelişmesinde fizyolojik ve psikolojik açıdan yardımcı olur.
 
anne-ve-bebek-eli
Dengeyi sağlamak ve stresi hafifletmek

Unutulmaz anları oluşturmak

Bir çocuğun dokunuşu hissi, annesinin yanında yatarken ki samimiyet ve güven hissine bağlantılıdır. Çocuk cildine NIVEA Creme gibi yoğun kıvamda bir cilt bakımı ürünü sürmek kalıcı bir dokunuş hafızası oluşturabilir.

 

 

Günlük yaşamda dokunmanın gücü

Dokunma hissi özellikle de hastalık veya kaygı zamanlarında yetişkinlerde ve aynı zamanda çocuklarda da rahatlatıcı ve yatıştırıcı olabilir.

Uygulamada somatosensoriyel sistem

Somatosensoriyel sistem dokunma, acı, baskı, ısı ve hareketi tecrübe etmemizi sağlar. Bu sistem, vücudun her yerinde, ısı veya baskı olduğunda aktive olan bir sensör ağına dayanır.

Vücudunuz farklı bölgelerinde neler olup bittiğini bilebilmek için, bu sensörler nöronlar aracılığyla beyninize bilgi gönderir. Bunlar sırayla, omurilikten beyne sinyal gönderir.

Ulaştığında, beyin hangi hissin söz konusu olduğunu anlamak için mesajları çözer: acı, dokunma veya sıcaklık.

hamile-kadın

Duyu ile ilgili eğlenceli gerçekler

Bebeğin rahimden çıkmadan önce dokunma hissini öğrendiğini biliyor muydunuz? Onlara dokunan bir şey hissettiklerinde hareket ederler. Bebekler yön bulmak için ve aynı zamanda bir rahatlama biçimi olarak dokunma hissini kullanılırlar.
 

background

Dokunmanın gücünü cildin bakımını benimseyin