1. Cildim nasıl bronzlaşıyor?
Güneşin UV ışınları, cildin pigment hücrelerini uyarır. Cildimizdek pigment hücreleri kendini savunma amacıyla kahverengi bir pigment olan melanin üretimini artırır. Vücudunuz tarafından doğal olarak üretilen melanin, UV ışınlarını emer ve serbest radikallerle savaşır. Melanin üretimi, güneş ışığına karşı doğal koruyucu tepkimizdir. Cildimizin doğal bronzluk elde etme yeteneği veya bir bireyin doğal cilt rengi, cilt hasarına duyarlılığını etkiler.
2. Güneş koruma faktörü (SPF) ne anlama gelir?
SPF, cildinizin kendi kendini koruma yeteneğine ve güneş ışınlarının yoğunluğuna bağlı olarak güneşin altında ne kadar süreyle yanmadan kalabileceğinizi belirten koruma faktörü değridir.
Yeterli miktarda ürün uygulandığında güneş koruması tam olarak sağlanabilir. Bir uygulama için önerilen miktar 2 mg/cm2'dir, bu da örneğin yüz için yaklaşık 1 parmak uzunluğunda ürün veya ortalama bir yetişkinin vücudu için 2-3 yemek kaşığı ürün anlamına gelir.
3. Doğru miktarda ne kadar uygulanmalıdır?
Bir güneş bakım ürünü tarafından sağlanan koruma, uygulanan miktarla değişir. Bu nedenle, güneş bakım ürünü cildin tüm bölgelerine cömertçe uygulanmalıdır. Sıklıkla unutulan vücut bölgeleri boyun arka kısmı, göğsün ön üst kısmı ve bacakların arka kısımlarıdır. Güneş koruma ürünlerinin uygulanması, güneşte etkili korumanın ana faktörlerinden biridir: Korumayı baştan sağlamak için her zaman güneşe maruz kalmadan önce uygulayın. Bir uygulama, ortalama yetişkinler için 2-3 yemek kaşığına karşılık gelir. Her 2 saatte bir tekrar uygulayın, her durumda yüzme, havlu ile kurulama ve terleme sonrasında tekrar uygulayın.
4. Çocuklar yetişkinlerden farklı güneş koruma ürünlerine mi ihtiyaç duyar?
Çocuklar özellikle UV ile ilişkili cilt hasarına karşı hassas ve savunmasızdır. Çok küçük çocukların ciltlerinin doğal koruması tam olarak gelişmemiştir. Yeterli cilt kalınlığı ve pigmentasyon yeteneği gençlik dönemine kadar tam olarak gelişmez. Çocukluk çağında sıklıkla oluşan güneş yanığı, ileriki yaşlarda cilt kanserine neden olabilir. Bu nedenle çocuklar yüksek ve çok yüksek SPF'ye sahip güneş bakım ürünlerini kullanmalıdır. Ayrıca, çocuklar suda vakit geçirmeyi severler. Bu da ciltlerinin kendi UV koruma kapasitesini azaltır ve UV filtrelerini bir dereceye kadar yıkar. Güneş koruma seviyesini mümkün olduğunca uzun süre korumak için, çocuk losyonlarımız ve spreylerimiz "ekstra suya dayanıklı" ve Uzun Süreli Su Geçirmez özelliklerle geliştirilmiştir.
Kullanıcıların Cosmetic Europe'un onayladığı standarda göre 4x20 dakika banyo yaptığı "ekstra suya dayanıklılık" testinin bir uzantısı olarak, uzun süreli suya dayanıklılık tanımımız, kullanıcıların ürün uygulamasından sonra ve sonrasında 6x20 dakika banyo yapması anlamına geliyor. kalan güneş koruması orijinal değerin %50'sinden fazla olmalıdır.
5. Güneş koruma faktörünü yeniden uygulayarak güneş korumasını uzatabilir miyim?
Koruyucu etki, üst üste uygulama ile artmaz. Bu nedenle, baştan itibaren yüksek bir koruma faktörü ile başlamak önemlidir. Havlu ile kurulama, yüzme vb. sonrasında düzenli uygulama, en azından her 2 saatte bir, seçilen koruma seviyesini korumaya yardımcı olacaktır.
6. Suya dayanıklı ne anlama gelir?
Avrupa'da suya dayanıklılığın test edilmesi için kabul görmüş bir standart bulunmaktadır ve bu standart, Kozmetik Avrupa tarafından onaylanmıştır (kozmetik endüstrisinin çatı kuruluşu). Bu standarta göre, suya dayanıklılık özelliği olan tüm güneş bakım ürünlerimiz, dış bağımsız kurumlarda test edilmiş ve suya dayanıklılık kriterlerini geçmiştir. Test kullanıcıları, ürün uygulamasından sonra 2x20 dakika (suya dayanıklı) veya 4x20 dakika (ekstra suya dayanıklı) boyunca banyoda kalır. Çıktıklarında kalan güneş korumasının orijinal değerinin %50'sinden fazla olması gerekmektedir. Yani, suya dayanıklı güneş koruması, sürüldükten sonra sınırsız süre aynı kalıcılığı verecek anlamına gelmez.
7. Geçen yıldan kalan bir güneş koruma ürününü hala kullanabilir miyim yoksa etkisi az mı olur?
Ürün kalitesini, açıldıktan sonra 12 ay garanti altına alıyoruz. Ürün, normal koşullarda oda sıcaklığında saklandığında ve garip görünmüyorsa veya garip kokmuyorsa, bir sonraki sezonda kullanılabilir. Raf ömrünün sınırlı olması daha ziyade, emülsiyonun ayrılması, parfümün değişmesi ve ürünün renginde değişiklik oluşması gibi fiziksel istikrarsızlık yaratan nedenlerden ötürüdür. Güneş koruma ürünlerinin SPF'sinin zamanla azaldığı ve sadece taze ürünlerin tam koruma sağladığı yaygın kanaat doğru değildir.
8. Herhangi bir NIVEA vücut veya NIVEA yüz bakım ürünüyle güneş koruma ürünü kullanabilir miyim?
Bunu,
NIVEA güneş koruyucuyu önce uygulayıp ardından
NIVEA vücut veya
NIVEA yüz bakım ürününü uygulayarak yapabilirsiniz. Böylece, güneş koruma sisteminin UVA/UVB filtrelerinin etkinliği korunur.
9. Güneş alerjilerinin ana nedenleri nelerdir?
Güneş alerjileri, cilt hücrelerindeki UV nedenli serbest radikallerin oksidatif stresinden kaynaklanır. Bu da bağışıklık sisteminin aşırı reaksiyon göstermesine, iltihabi süreçlere ve sayısız alerjik belirtilere neden olur. Genellikle, hassas cilde sahip bireyler etkilenir, bu da nüfusun yaklaşık %20'sidir. Gerçekten tehlikeli değil ama ilgili tüm kişiler için çok rahatsız edicidir. Dengeli bir UVA/UVB koruma sistemiyle güneş alerjilerini önlemeye çalışabiliriz, özellikle yüksek UVA koruması önemlidir. Ayrıca, üründeki aktif hücre koruma maddeleri, E vitamini gibi, cildinizin güneşe maruz kalma direncini artırmaya yardımcı olabilir. Cilt bakım özelliklerine ek olarak farklı düzeylerde güneş koruması sağlama isteğinizi karşılamak için geniş bir Güneş Koruma Losyonları ve Spreyleri portföyü sunuyoruz. Hassas cilde sahip kişiler için
NIVEA Sun Protect & Sensitive ürünlerini öneririz.
10. Güneş bakım ürünleri tarafından neden olduğu giysilerdeki sarı lekeler hakkında ne yapabilirim?
Ürün, cildi UVA ve UVB radyasyonuna karşı koruyan çeşitli UV filtreleri içerir. Özellikle UVA filtreleri sarı lekelere neden olabilir. Bu lekelerin oluşumu, ürünün tamamen emilmeden önce giysilerle temas etmesi durumunda oluşur. Bu tip durumlarda, giysilere 30°C'de deterjan olmadan ön yıkama yapılması ve ardından 30°C'de sıvı deterjanla normal bir yıkama yapılması gerekir. Lekeler, yıkamadan sonra hala görünür haldeyse, kumaşın bir saat boyunca bir sitrik asit çözeltisine (50g sitrik asit, 1L su) sokulmasını öneririz.
Hassas kumaşlar ve inci düğmeler gibi maddelerle dikkatli olun. Kumaşın tamamında uygulamadan önce göze çarpmayan bir noktada test edin. Alternatif olarak, lekeleri leke çıkarıcıyla bastırın. Daha sonra 30°C'de sıvı deterjanla yıkayın. Genel olarak, ağartıcılardan, oksi-etki ürünlerinden, toz deterjanlardan ve yüksek sıcaklıklarda yıkamaktan kaçının. Uyarı: Sitrik asidin hafif derecede tehlikeli olduğunu (irritan, sensibilizan), göz temasında (irritan), yutulmasında ve inhalasyonunda (irritan) bilin. Cilt teması iltihaplanma ve kabarcıklara neden olabilir. Doku hasarı temas süresine bağlıdır. Bu nedenle, sitrik asitleri işlerken koruyucu eldiven giymenizi ve sitrik asit tozunu solumamanızı öneririz.
11. Güneş alerjilerinin nedenleri nelerdir?
Güneş alerjileri, cilt hücrelerinde UV nedenli serbest radikallerin oksidatif stresi sonucunda oluşur. Bu, bağışıklık sisteminin aşırı reaksiyon göstermesine ve iltihabi süreçlere ve çeşitli alerjik belirtilere neden olur. Genellikle, hassas cilde sahip bireyleri etkiler, bu da nüfusun yaklaşık %20'sini oluşturur. Gerçekten tehlikeli değil ama ilgili kişiler için çok hoş olmayan bir durumdur. Dengeli bir UVA/UVB koruma sistemi ile güneş alerjilerinden kaçınmaya çalışabiliriz, özellikle yüksek UVA koruması önemlidir. Ayrıca, üründeki aktif hücre koruma maddeleri, E vitamini gibi, cildinizin güneşe maruz kalma direncini artırmaya yardımcı olabilir. Farklı güneş koruma seviyeleri ile birlikte cilt bakımı özelliklerinizi karşılamak için geniş bir Güneş Koruma Losyonları ve Spreyleri portföyü sunuyoruz. Hassas cilde sahip kişiler için
NIVEA Sun Protect & Sensitive ürünlerini öneriyoruz.